Просто чар

25.06.2022

Снимките с теб не ми разказват история. Какви са всичките тези четириъгълни форми неживи. Очите ти ми разказват. Тях следя сега. Гласът ти, превърнал се е във вятър и минава покрай мен, галейки косата ми предпазливо с пръсти. Не искам да знам за усмивката ти, тя не ме трогва. Не се усмихвам обратно, защото съм развълнуван само да знам какво се крие зад нея. Нещо се крие там. С него искам да потанцуваме сега в тъмното. Кръвта ти кипи, ръцете ти парят. И без да те докосвам го знам. Устните ти едва се допират и пропускат всяка буква с такъв контрол, а после чувам как езикът ти се отлепя от небцето и смехът ти отново съживява въздуха около нас. Дори това тихо пукане от примляскването ти е камуфлаж. Ах, какъв красив смях имаш. Макар да се засмиваш за кратко, отразява се във всички повърхности, после се връща при нас и звънти дълго. Нарочно ме разсейва.  Умело гримира тишината. Вика ме да си играем на криеница като хлапета. После ще си мисля за него. Пулсът ти бърз е, със същата тази чаровна усмивка прикриваш как преглъщаш страха. От мен ли? Права си. Не знаеш за моя мрак, но подозираш за него.

Какво от това? Да те целуна и да те превърна в принцеса. Това ли очакваш? Един кратък триумф на страстта. Ако знаеше от какво имаш нужда, нямаше да препускаш така нетърпеливо с пулса си срещу опасността. Мога да те обгърна в ръце на мига и дори няма да мигна, няма да трепна, няма да усетя в сърцето си топлина. Ти ще се запалиш като гигантска звезда на средата на новосъздадена слънчева система и аз съвсем ще ослепея за същината ти. Глупост. Говоря с ума си, говоря с духа си. На духа ми му се играе… смел ненаиграл се дивак. Играе му се, обича му се, но не ще да се влюби в светлината ти, без първо да се познава с твоя мрак. Да поплуваме там?

Не се крий, защото не знам коя си. Не търся теб, не се приближавай. Стой далеч, сама в лудостта си, красива си. Като дете си играй. Мога да те наблюдавам, но не желая и парче от теб. Сега си объркан пъзел, който после съвсем не знам как ще наредиш. Всъщност знам, затова и не искам май. Стой си където си.